Σπουδες

Αυτή η σελίδα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα και τη δομή τους, τη διάρκεια και τα δίδακτρα, καθώς και τον κανονισμό σπουδών που περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα ελληνικά. Επιπλέον, θα βρείτε μια λίστα με τις ολοκληρωμένες Μεταπτυχιακές Διατριβές από την αρχή του προγράμματος και πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Qualco Fellowship on Fintech with AI and Big Data, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεταπτυχιακές διατριβές για τους φοιτητές του ΠΜΣ στην Επιστήμη των Δεδομένων,

 

Είστε ήδη φοιτητής/ρια;

Συνδεθείτε στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής τάξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

e-Class

 

Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης, διάρκειας ενάμιση έτους και αποτελείται από δύο εξάμηνα μαθημάτων κι ένα εξάμηνο αφιερωμένο στην εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας.

Το ΠΜΣ στην Επιστήμη των Δεδομένων είναι δομημένο με απογευματινά μαθήματα που πραγματοποιούνται στην πανεπιστημιούπολη του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα. 

Είναι ιδανικό για μεταπτυχιακούς φοιτητές μηχανικών, μαθηματικών, στατιστικής, οικονομικών, οικονομικών, επιχειρησιακής έρευνας και σχολών πληροφορικής που θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Preparatory class

Data programming

Optional | Instructors: Theodoros Giannakopoulos

1st semester

Data management

Mandatory | Instructors: Paraskevi Raftopoulou, Serafeim Chatzopoulos

Large-scale statistical methods

Mandatory | Instructors: Ioannis Moscholios

Machine learning

Mandatory | Instructors: Anastasia Krithara

Big data mining

Mandatory | Instructors: Ilias Zavitsanos

2nd semester

Big data management

Mandatory | Instructors: Christos Tryfonopoulos

Big data security and visualization

Mandatory | Instructors: Nicholas Kolokotronis, Nikos Platis

Deep learning

Mandatory | Instructors: Theodoros Giannakopoulos

Applied data science

Mandatory | Instructors: Alexandros Nousias, Maria Dagioglou

Το ΠΜΣ έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί τα απογεύματα για ενάμισι έτος με πλήρη παρακολούθηση. Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο και 2ο εξάμηνο οι φοιτητές πρέπει να παρακολουθήσουν τέσσερα (4) μαθήματα ανά εξάμηνο στα οποία θα εξεταστούν στο τέλος του αντίστοιχου εξαμήνου. Κατά τη διάρκεια του 3ου εξαμήνου, οι φοιτητές εκπονούν τη διπλωματική τους εργασία.

Τα μαθήματα, καθώς και οι εργασίες και οι εξετάσεις, διεξάγονται όλα στην αγγλική γλώσσα. Τα δίδακτρα για όλους τους φοιτητές (Εσωτερικού και Εξωτερικού) ανέρχονται συνολικά σε 3.000 € και για τα δύο έτη σπουδών τους. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε δύο (2) δόσεις, στην αρχή κάθε εξαμήνου για τα δύο πρώτα εξάμηνα σπουδών. Οι δόσεις διαμορφώνονται στα 1.500 €.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος & Qualco έχουν ξεκινήσει το πρόγραμμα NCSR D – Qualco Fellowship το οποίο υποστηρίζει νέους ερευνητές να εμβαθύνουν στην έρευνά τους στον τομέα του Fintech χρησιμοποιώντας AI και Big Data, δύο από τις ερευνητικές περιοχές που το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είναι εξαιρετικά ενεργό. Η Qualco κατέχει ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα του κύκλου ζωής της διαχείρισης δανείων και πιστώσεων, συνεργάζονται για την προώθηση της καινοτομίας, αξιοποιώντας τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και διαχείρισης Big Data για την αντιμετώπιση επιχειρηματικών προκλήσεων στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Fintech).

Διαβάστε περισσότερα για τις υποτροφίες και τα θέματα εδώ.

 

DEMOKRITOS-QUALCO

Το 2017, το ΠΜΣ στην Επιστήμη των Δεδομένων υποδέχτηκε τους πρώτους φοιτητές του. Από τότε, δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες έχουν παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα και σε αυτή τη σελίδα, θα βρείτε τον κατάλογο των Διπλωματικών Εργασιών που ολοκληρώθηκαν.  Συνοπτικά, η σελίδα παρέχει μια λίστα με το όνομα του φοιτητή και τον τίτλο κάθε διατριβής.

Οι Διπλωματικές Εργασίες ταξινομούνται με βάση το έτος που οι φοιτητές εισήχθησαν στο πρόγραμμα. Κάνοντας κλικ στον τίτλο, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επιλεγμένο θέμα και τον αντίστοιχο επιβλέποντα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα, για να δείτε την αναλυτική λίστα.